Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

......

Την 52η ημέρα ο δολοφόνος έκανε το μοιραίο λάθος

Εβδομάδα συνταρακτικών αποκαλύψεων ξεκινάει από αύριο όσον αφορά το θέμα της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η είδηση της σύλληψης, το βράδυ της Παρασκευής, ενός σεσημασμένου 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος έβγαζε μεροκάματο πουλώντας το κορμί του στις βρόμικες πιάτσες της Αθήνας και η προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην υπόθεση και άλλαξε άρδην το σκηνικό. Αλλωστε, κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ λίγοι εκείνοι που πίστευαν -πλην των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονταν με άκρα μυστικότητα την υπόθεση- πως σχεδόν δύο μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία θα βρισκόταν ο φερόμενος ως ένοχος.

Ο 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας στην πιάτσα της πλατείας Βικτωρίας, όπου επέστρεψε για να βρει νέους πελάτες. Το μοιραίο λάθος του είχε γίνει, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες καλούνται πλέον να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο.

Μαζί με τον φερόμενο ως δολοφόνο προσήχθησαν δύο ακόμα άτομα, κουρδικής καταγωγής, τα οποία φέρεται ότι του πρόσφεραν όλο αυτό το διάστημα καταφύγιο.

Ο 30χρονος παρά τις πιέσεις των αστυνομικών και τα επιβαρυντικά στοιχεία που παρουσίασαν εις βάρος του αρνιόταν πεισματικά να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα που συνέβη τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουνίου.

Οπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί αποτύπωμά του που βρέθηκε σε σκεύος στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου, αποτύπωμα αίματος, του δείκτη του δεξιού χεριού του που βρέθηκε πάνω σε τοίχο του σπιτιού, καθώς και οι πατημασιές αίματος που βρέθηκαν επίσης στο σπίτι του θύματος.

Επιπλέον, ύστερα από εισαγγελική εντολή πάρθηκε γενετικό υλικό του φερόμενου ως δράστη και στάλθηκε για εξέταση προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση DNA με το υλικό που περισυνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα με το σάλιο που βρέθηκε στα αποτσίγαρα και τα άδεια κουτάκια μπίρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γεωργιανός ήταν παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς το 2006 είχε συλληφθεί για απόπειρα κλοπής και είχε απελαθεί από τη χώρα μας. Μάλιστα, είχε ζητήσει την ίδια χρονιά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, κάτι που δεν έγινε. Ετσι, επέστρεψε παράνομα στη χώρα μας, όπου άρχισε να εκδίδεται, κυρίως στην πιάτσα της πλατείας Βικτωρίας, για να μπορέσει να ζήσει.

Εκεί τον «ψάρεψε» και ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος του έδειχνε και ιδιαίτερη προτίμηση, καθώς, όπως προέκυψε από καταθέσεις, δεν είχαν συναντηθεί μόνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι το πρωί της 4ης Ιουνίου από την οικιακή βοηθό του, η οποία ειδοποίησε τις Αρχές.


Αδειασε η πιάτσα της πλ. Βικτωρίας

Νέκρωσε η «πιάτσα του ερωτικού ψαρέματος» της πλατείας Βικτωρίας μετά την είδηση της σύλληψης του 30χρονου Γεωργιανού.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής και ενώ οι πρώτες «συμφωνίες» άρχισαν να κλείνονται, έντρομοι πελάτες και νεαροί αλλοδαποί είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας να περνούν με γρήγορες κινήσεις χειροπέδες στον 30χρονο δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ολους αυτούς τους μήνες οι πάντες γνώριζαν ότι οι αστυνομικοί έψαχναν στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας για να εντοπίσουν τον νεαρό που είχε επιλέξει για συντροφιά ο γνωστός ηθοποιός. Μάλιστα, αρκετοί από τους αλλοδαπούς της πλατείας είχαν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να εξεταστούν...

Ωστόσο, όταν προχθές έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του σκηνικού της σύλληψης, ο φόβος τούς απομάκρυνε ανατρέποντας τα προγραμματισμένα ερωτικά «νυχτοκάματα».

Η «Espresso της Κυριακής» βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του 30χρονου στην Ασφάλεια και διαπίστωσε ότι τίποτα δεν ήταν όπως πριν... Δρόμοι και «γνωστά» σοκάκια άδεια. Ελάχιστοι αλλοδαποί, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, παρακολουθούσαν από μακριά μήπως και κάποιος πελάτης ξεθαρρέψει και εμφανιστεί, για να βγάλουν έστω τα έξοδα της επόμενης ημέρας. Μάταια όμως... Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που βρισκόμασταν στο συγκεκριμένο ερωτικό «στέκι» κανένα πολυτελές αυτοκίνητο δεν φάνηκε και καμία συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο φόβος είχε απομακρύνει τους πάντες από την περιοχή!


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Η γειτονιά του δολοφόνου με τη "μύτη" και η πεθερά του
Τι δηλώνει η μητέρα της συζύγου του τριαντάχρονου Γεωργιανού και πως "ενοχλούσε" ο δράστης με μουσική τους... απέναντι

Πίσω από την ερμητικά κλειστή ξύλινη πόρτα του διαμερίσματος, η πεθερά του 30χρονου Γεωργιανού συγκλονισμένη από το άκουσμα της είδησης αρνιόταν να πιστέψει ότι ο γαμπρός της είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος και με τρεμάμενη φωνή ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το φονικό, αλλά και πως δεν τον έβλεπε συχνά, αφού συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι της μόνο τις ώρες που αυτή εργαζόταν. Μάλιστα, δήλωσε κατηγορηματικά πως το πραγματικό όνομά του είναι Νταβίντ Μουρτικνέλι (είπε πως με αυτό το όνομα παντρεύτηκε την κόρη της) και όχι Γιορκ Αμπατζιάν (όπως είχε αρχικά διαρρεύσει), ενώ δήλωσε πως η ηλικία του είναι 32 ετών.

«Τι είναι αυτά που λέτε, ρε παιδιά; Δεν το πιστεύω με τίποτα. Κάποτε είχε κλέψει κάτι μικροπράγματα, αλλά δεν θα έκανε ποτέ φόνο.
Ούτε στην πλατεία Βικτωρίας σύχναζε, απλώς όταν τον συνέλαβαν ήταν περαστικός. Το παιδί εργαζόταν στο Πέραμα, στις επισκευές. Η κόρη μου είναι στη Γεωργία μαζί με τα δύο παιδιά τους και ακόμη δεν της έχω πει τίποτα. Αν ήξερα κάτι θα το έλεγα, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν τον έβλεπα κάθε μέρα» εξομολογείται συγκλονισμένη η πεθερά του δράστη.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με κατοίκους που διαμένουν στην πολυκατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 22 (ακριβώς απέναντι από το σπίτι της πεθεράς του δράστη) δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 30χρονος δράστης καθόταν με την παρέα του στο μικρό μπαλκονάκι μπροστά στον δρόμο και έπιναν μπίρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγοντας δυνατά ελληνική μουσική. «Ηταν δύο παλικάρια που τα βλέπαμε συνέχεια στο μπαλκόνι και έπιναν μπίρες μέχρι το πρωί. Μερικές φορές μαζεύονταν και το μεσημέρι. Τους λέγαμε να χαμηλώσουν τη μουσική και τη χαμήλωναν αμέσως. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, αφού ήταν ευγενέστατοι και δεν ήθελαν να ενοχλούν» μας είπε ένας γείτονας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Η απέλαση, το πολιτικό άσυλο και τα μεροκάματα στο Πέραμα

Σενάριο αμερικανικής ταινίας θυμίζει η ζωή του 30χρονου Γεωργιανού δολοφόνου του Νίκου Σεργιανόπουλου από τη στιγμή που άφησε την πατρίδα του για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας.

Οπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος άφησε στη Γεωργία τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ήρθε στην Ελλάδα και δουλεύοντας σε περιστασιακές δουλειές μάζευε χρήματα και τα έστελνε στην οικογένειά του.

Κάποια στιγμή, κάτι «στράβωσε» και το 2006 συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε μία μικρή ποινή με αναστολή και διέταξε την απέλασή του από τη χώρα. Πράγματι, λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από την Ελλάδα αεροπορικώς.

Τον Ιούνιο του 2007, ο 30χρονος προσπάθησε να μπει και πάλι παράνομα στη χώρα μας. Με ένα καΐκι έφτασε από τα παράλια της Τουρκίας στη Σάμο, όπου και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού. Εκμεταλλευόμενος την εμφάνισή του και το γεγονός ότι δεν είχε έγγραφα, δήλωσε στις Αρχές ότι ήταν Αφγανός πρόσφυγας και ζήτησε τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πού βρισκόταν πια ο «ταλαιπωρημένος» πρόσφυγας.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 30χρονος είχε έρθει στην Αθήνα και εργαζόταν περιστασιακά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε διάφορες οικοδομές. Τα χρήματα, όπως φάνηκε, δεν του ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα να μπει στην «πιάτσα» του ερωτικού «νυχτοκάματου» της πλατείας Βικτωρίας.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: