Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

....... (Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι)

Το προφίλ ενός φτωχού εργάτη από τη Γεωργία, που αναγκάσθηκε να γίνει πρόσφυγας και να ταξιδέψει στη χώρα μας, ο οποίος απλά έτυχε να βρίσκεται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, με αποτέλεσμα να... παρασυρθεί από έναν «επώνυμο» λεφτά, να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του και λίγο αργότερα υπό την επήρεια του αλκοόλ και της κόκας να «στριμωχτεί», να θολώσει και να αναγκαστεί να τον σκοτώσει, «καλλιεργεί» τα τελευταία 24ωρα ο David Murtikneli, o δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή του και έχοντας πλέον ως νομικούς συμπαραστάτες τους δικηγόρους Δημήτρη Γκαβέλα και Νίκο Καραδήμα, (οι οποίοι προέρχονται από το δικηγορικό γραφείο του Σάκη Κεχαγιόγλου), ο 30χρονος κάνει στροφή 90 μοιρών στην υπερασπιστική του γραμμή. Εν όψει του αυριανού του ραντεβού με τη δεύτερη τακτική ανακρίτρια και έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, δηλώνει μετανοημένος και συντετριμμένος, προσπαθώντας ουσιαστικά να υποδυθεί το θύμα της όλης υπόθεσης!

«Δεν έκανα πιάτσα. Θα με σκότωνε αν δεν τον σκότωνα! Ημουν σε άμυνα» φέρεται να διατείνεται πλέον ο κατηγορούμενος.
Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι δηλώσεις των συνηγόρων του, όπως... «δύσκολο το έργο των δικαστών», που πρέπει να σκύψουν στην ψυχή του κατηγορούμενου και να μεταφερθούν στη σκηνή του εγκλήματος. Η νέα υπερασπιστική γραμμή έχει σαν βασική παντιέρα όλα όσα είπε από την πρώτη μέρα στην Ασφάλεια. Είναι, ωστόσο, ενισχυμένη σε ό,τι αφορά το «κοινωνικό προφίλ» του, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συμπεριφορά που επέδειξε μπροστά στην ιδιάζουσα συγκυρία που θα ισχυρισθεί πως έζησε την 4η Ιουνίου μέσα στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων.

Είναι εμφανές πως ο αδίστακτος Γεωργιανός θέλει πλέον να παρουσιασθεί σαν ένας ταλαιπωρημένος -πλην τίμιος- μεροκαμματιάρης, που πριν από τρία περίπου χρόνια άφησε τη πατρίδα του, τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τότε, στάθηκε άτυχος καθώς δεν μπόρεσε να στεριώσει και κάνοντας δουλειές του ποδαριού παρέμεινε κοινωνικά αποκλεισμένος χωρίς να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην. Εξαιτίας της δύσκολης θέσης στην οποία είχε περιέλθει «αναγκάσθηκε» λοιπόν, (σύμφωνα με όσα θα ισχυρισθεί), να αποπειραθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να συλληφθεί στις 3 Ιουνίου του 2006 από άνδρες του Α.Τ. Πατησιών, να δικαστεί τρεις μήνες αργότερα για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, παράνομης οπλοφορίας (είχε... μαχαίρι) και παράνομης εισόδου στη χώρα, να καταδικασθεί και να απελαθεί. Από το περιβάλλον του δράστη αφήνεται να διαρρέει πως η συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά είναι «πλημμεληματικού χαρακτήρα» και δεν μπορεί να συνδεθεί με το ειδεχθές έγκλημα.

«Εκείνο που απλά ήθελε ήταν μια καλύτερη ζωή» είναι τα λόγια που λένε δικαιολογώντας την απόφασή του να ξαναμπεί πριν από ένα χρόνο παράνομα στη χώρα μας. Κατά την επάνοδό του, σύμφωνα με την εικόνα που προσπαθούν να του κατασκευάσουν, ο Γεωργιανός δούλευε σαν σκυλί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος κάνοντας παράλληλα και άλλες δουλειές του ποδαριού. Παρουσιάζεται δηλαδή σαν το φτωχαδακι που επιθυμούσε να βγάλει πράσινη κάρτα και κάποια στιγμή να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα.

«Δεν εκδιδόμουν» ισχυρίζεται ο ίδιος παρά τις αντίθετες μαρτυρίες κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας που κάνουν λόγο για συχνή παρουσία του killer στα αμαρτωλά στέκια.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τυχαία τη συνάντησή του με τον διάσημο ηθοποιό, προσπαθεί να αποσπάσει το ρόλο του αποπλανημένου! Οτι δηλαδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον «ψάρεψε», του έταξε λαγούς με πετραχήλια (δηλαδή γυναίκες και κοκαΐνη) και εκείνος έχοντας στην άκρη του μυαλού του ότι μπορούσε να βοηθηθεί από αυτόν στο θέμα της παραμονής του, δελεάστηκε και αντί να πάει στο Πέραμα για το μεροκάματο τον ακολούθησε στο διαμέρισμα του Παγκρατίου. Και ότι εκεί λίγη ώρα αργότερα, αφού έκανε χρήση κοκαΐνης και αλκοόλ, έπεσε από τα... σύννεφα όταν άρχισε να διαπιστώνει ότι «πιάστηκε κορόιδο» και φοβήθηκε όταν ο ηθοποιός του ζήτησε να ενδώσει με την απειλή μαχαιριού. Κάπου εκεί, όπως ισχυρίζεται, «θόλωσε», άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια του ζεν πρεμιέ και νοιώθοντας ότι η ζωή του εκείνη τη στιγμή παιζόταν κορόνα γράμματα, κατακρεούργησε με 21 μαχαιριές τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Και στη συνέχεια; Ξεγλίστρησε σαν το χέλι από την πολυκατοικία, επέστρεψε στο σπίτι του, δεν είπε τίποτα σε κανέναν και φυσικά δεν παραδόθηκε στις αρχές θεωρώντας πιθανόν ότι κανείς δεν θα τον εντόπιζε λόγω των «ψευδών» στοιχείων που είχε δώσει στο παρελθόν.


ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ


Πέντε μέρες με το ίδιο πουκάμισο ο killer του ζεν πρεμιέ

Οταν ο Γεωργιανός David A. Murtikneli έκανε το πρώτο του παραστράτημα στην Ελλάδα, τίποτα δεν έδειχνε ότι δύο χρόνια αργότερα θα μετατρεπόταν στον αδίστακτο δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Στις 3 Ιουνίου του 2006 άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων εντόπισαν τον νεαρό αλλοδαπό να κινείται ύποπτα και στη συνέχεια να αποπειράται να κλέψει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Προχώρησαν στη σύλληψή του και τότε διαπίστωσαν ότι ο David A. Murtikneli από τη Γεωργία είχε εισέλθει λάθρα στη χώρα μας και με ροπή στην παράβαση επιχειρούσε να επιβιώσει... Για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, της παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε με αναστολή και απελάθηκε στην πατρίδα του.

Τον Ιούλιο του 2007 συνελήφθη στη Σάμο πάλι για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύλληψής του από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, για να γλιτώσει την απέλαση, δήλωσε Αφγανός ζητώντας παράλληλα πολιτικό άσυλο. Μέχρι την εξέταση του αιτήματός του -το οποίο τελικά απορρίφθηκε- εξασφάλισε την ελευθερία του και την παραμονή του στη χώρα μας. Πενήντα μέρες μετά τη φρικιαστική δολοφονία του ηθοποιού ίσως να είχε πιστέψει ότι για τρίτη φορά κατάφερε να ξεγελάσει τις «αφελείς» ελληνικές αρχές. Το πελματικό του όμως αποτύπωμα, που... ξέχασε να εξαφανίσει από το διαμέρισμα του θύματος, μαρτύρησε στους αστυνομικούς τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Εν αναμονή της αυριανής απολογίας του και σχεδόν μετά από πέντε μέρες παραμονής του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αθηνών, κανένα συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο δεν καταγράφτηκε στο επισκεπτήριό του. Μόνο οι δύο νομικοί του παραστάτες που μόλις προχθές συνάντησε για πρώτη φορά. Φορώντας τα ίδια ρούχα από την ημέρα που συνελήφθη και με σκυμμένο το κεφάλι οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς και χθες στην ανακρίτρια, από όπου έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την αυριανή του απολογία. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 της Ευελπίδων, όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία, ζήτησε από τους αστυνομικούς να του αγοράσουν μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του που ζει με τα δυο τους παιδιά στη μακρινή Γεωργία. Ηταν το μόνο πρόσωπο που ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει...


ΔΗ.ΜΑ.

Το σπασμένο κλειδί πυκνώνει το μυστήριο της άγριας δολοφονίας

Σε στοιχείο-κλειδί που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας αναδεικνύεται πλέον το σπασμένο κλειδί που βρέθηκε κοντά στην πόρτα του διαμερίσματος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, καθώς όπως αποκαλύπτει η «Espresso» δεν ήταν από τη συγκεκριμένη κλειδαριά.

Αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με δύο αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, που η κλειδωμένη πόρτα του διαμερίσματος, παρά τις προσπάθειες του 30χρονου Γεωργιανού, δεν άνοιξε με συνέπεια να χρειαστεί να ψάξει και να βρει το πραγματικό κλειδί, να το πάρει μαζί με εκείνα του αυτοκινήτου και μετά, για να τα εξαφανίσει, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Η κλειδαριά του διαμερίσματος είναι ασφαλείας και όπως βεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των κλειδιών ήταν περιορισμένος, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν τρία ή το πολύ τέσσερα αντίγραφα. Παράλληλα, περίεργο είναι ότι στο σπίτι του ηθοποιού δεν υπήρχε άλλη πόρτα ασφαλείας, με συνέπεια να δημιουργείται το ερώτημα πώς και γιατί το κλειδί που έμοιαζε με αυτό της πόρτας του ηθοποιού βρισκόταν πάνω στο τραπεζάκι μπαίνοντας αριστερά.

Μυστήριο όμως αποτελεί και το κλειδί της πόρτας, αφού κατά την εξέτασή του ο David Murtikneli δεν αποκάλυψε πού ακριβώς το βρήκε. Ισως να ήταν παράλειψή του. Οι απαντήσεις του όμως σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα εκτιμάται ότι θα δώσουν άλλη διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση.


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: