Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Tα τελευταία νέα

Σε εφιάλτη μακράς διάρκειας εξελίσσεται η οργανωμένη, αλλά ακόμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του ασύλληπτου μαχαιροβγάλτη που το ξημέρωμα της 4ης Ιουνίου έστειλε στον άλλο κόσμο τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο. Την προηγούμενη Παρασκευή και τη Δευτέρα η Ασφάλεια πήρε στα χέρια της τη λίστα από το σύνολο των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων από το κινητό του θύματος. Η «σάρωση» στα εκατοντάδες τηλέφωνα έχει ήδη αρχίσει, η ελπίδα όμως να προκύψουν από την εξέτασή τους εντυπωσιακά στοιχεία είναι μικρή. Είναι όμως σίγουρο ότι η αποκωδικοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών θα οδηγήσει σε νέο κύκλο καταθέσεων και προσαγωγών που ίσως προσθέσουν πολύτιμες σελίδες στον ανοιχτό φάκελο της στυγερής δολοφονίας. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πάνω στο φονικό όργανο της αποτρόπαιης ανθρωποσφαγής δεν υπάρχει τελικά αποτύπωμα ή υπάρχει και δεν είναι αξιοποιήσιμο. Ερωτηματικά προκαλεί γιατί μια τέτοια εντυπωσιακή πληροφορία διαρρέει 45 μέρες μετά τη δολοφονία. Ειλικρινής παραδοχή του αδιεξόδου ώστε να κατευναστεί ο αναβρασμός που επικρατεί στην κοινή γνώμη που ζητεί άμεση εξιχνίαση ή προσπάθεια των διωκτικών αρχών να βγάλουν τον μακελάρη από το καβούκι του και να τον συλλάβουν;

Την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η αστυνομία πήρε στα χέρια της τις εναπομείνασες κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου ηθοποιού. Αφορά το ογκώδες αποτέλεσμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και για κλήσεις που αφορούν το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή δύο μήνες πριν από το μοιραίο περιστατικό. Σύμφωνα με ασαφείς ενδείξεις που υπονοούνται από τη σχεδόν μηηδενική πληροφόρηση που παρέχεται από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, κάποια τηλεφωνήματα έχουν γίνει από και προς το τηλέφωνο του Νίκου Σεργιανόπουλου από συγγενικά του πρόσωπα. Την αδερφή του και μια θεία του που διαμένει στην Αθήνα. Τα τηλεφωνήματα φέρεται να έχουν γίνει μερικά εικοσιτετράωρα πριν από το φόνο. Στη λίστα φέρεται να υπάρχουν πολλές άγνωστες κλήσεις και νούμερα που αντιστοιχούν σε καρτοκινητά τηλέφωνα. «Τα καρτοκινητά απαιτούν νέα άδεια από τον εισαγγελέα για καινούργιο αίτημα άρσης συνδιαλέξεων, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά μήπως και φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγάλουμε κάτι σημαντικό από την επεξεργασία των τηλεφώνων» είπε στην «Εspresso» αξιόπιστη αστυνομική πηγή, εκφράζοντας ουσιαστικά τον προβληματισμό της για την πορεία των ερευνών. Μετά την ταυτοποίηση των συνδρομητών που αντιστοιχούν στα τηλέφωνα της λίστας, θα κληθούν να καταθέσουν όσοι δεν έχουν επισκεφτεί τη ΓΑΔΑ μέχρι σήμερα και είχαν μιλήσει με τον Σεργιανόπουλο. Πάντως οι επικεφαλείς του τμήματος της Γενικής Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι. Πιστεύουν ότι ο δολοφόνος είναι στην Ελλάδα, είναι αλλοδαπός, σκότωσε τον ηθοποιό «στο φτερό» και δίνουν μεγάλη σημασία «στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, αφού το πτώμα πάντα μετά από τέτοια εγκλήματα μιλάει» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.


Ο Αιγύπτιος που πήγε στο «Δρομοκαΐτειο» και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Πληροφορίες από πηγές της προανάκρισης δείχνουν να επιβεβαιώνουν δύο σημαντικές αποκαλύψεις της «Espresso». Η μία αφορά την ύπαρξη του άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, στις 16 Ιουνίου εισήχθη με εκούσια εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Κατάστημα Αθηνών και πήρε εξιτήριο στις 4 Ιουλίου. Πράγματι, όπως προκύπτει από την αστυνομία, ο άνθρωπος αυτός σύχναζε στην πλατεία Κουμουνδούρου και κατέθεσε ότι «έβλεπε τον ηθοποιό να κάνει βόλτες εκεί». Τον έβλεπε, πλην όμως φέρεται ότι δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα θαμώνων με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις το θύμα. Από πηγές του νοσοκομείου όμως προκύπτει ότι ο Αιγύπτιος είχε εξομολογηθεί σε γιατρούς φόβους ότι οι αρχές τον θεωρούσαν ύποπτο και τρόμο ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε επειδή γνώριζε τον ηθοποιό και ότι ίσως τώρα «είχε έρθει η σειρά του». Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης. Οι αρχές γνωρίζουν πια ότι τα 7-8 μπουκάλια μπίρας που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων δεν καταναλώθηκαν από το θύμα, αλλά από τον θύτη. Στον αδικοχαμένο πρωταγωνιστή δεν ανιχνεύθηκε αλκοόλ, αλλά κοκαΐνη και χασίς. Τις μπίρες φέρεται να είχε πιει ο τελευταίος επισκέπτης στο ρετιρέ του Παγκρατίου. Για την Ασφάλεια δεν προκύπτει ούτε πάρτι φίλων ούτε συγκέντρωση που είχε προηγηθεί πριν από το φονικό.


Δεν υπάρχει αποτύπωμα στο μαχαίρι

Εντυπωσιακή είναι η παραδοχή από τις προανακριτικές αρχές, 45 ημέρες μετά τη δολοφονία του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά, ότι πάνω στο φονικό εγχειρίδιο δεν υπάρχει τελικά αποτύπωμα. Υπάρχουν άλλα αποτυπώματα, όχι όμως πάνω στο μαχαίρι, το οποίο δεν είναι συλλεκτικό, αλλά μέρος από την οικοσκευή του θύματος. Ετσι λένε τώρα από την Ασφάλεια. Στην αρχή είχε ακουστεί ότι υπήρχε το μισό από το αποτύπωμα του δράστη. Μετά ότι υπήρχε μισό ίχνος αλλά δεν ήταν αξιοποιήσιμο γιατί ο δολοφόνος δίχως πρόσωπο πρόλαβε και έπλυνε στην κουζίνα το μαχαίρι. Τώρα εξαφανίστηκε και το μισό. Κανένας βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει πώς ένας μεθυσμένος δολοφόνος που είχε καταναλώσει μόνος του 8 μπουκάλια μπίρας και πιθανόν και ναρκωτικά είχε τη νηφαλιότητα να πλύνει το μαχαίρι, να ψάξει τα συρτάρια του διαμερίσματος, να σπάσει την πόρτα ασφαλείας και να εξαφανιστεί χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι από την πολυκατοικία. Οσο χρόνο η αστυνομία θα κυνηγά τη σκιά του αόρατου μακελάρη, θα ακούσουμε πολλά ακόμα…


Τι ξέρει η οικογένειά του, που εμφανίζεται απαισιόδοξη για την πορεία των ερευνών!

Από την ερχόμενη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα ζητήσει από την αστυνομία να ενημερωθεί η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου για την πορεία των ερευνών, αλλά και για το περιεχόμενο της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον των οικείων του εκλιπόντος, στην Αθήνα θα βρεθεί ο γαμπρός του ηθοποιού Χρήστος Παπαθεοδώρου προκειμένου να συναντηθεί με τους δικηγόρους οι οποίοι έχουν οριστεί για να παρακολουθούν την πορεία των ερευνών. Οπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, στους συγγενείς επικρατεί κλίμα απαισιοδοξίας για τη σύλληψη του φονιά. Τονίζεται, όσον αφορά λεπτομέρειες που ξέρουν οι συγγενείς από την προανάκριση, ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα δαχτυλικά αποτυπώματα μέσα από το διαμέρισμα του Παγκρατίου πλην ενός και ξεκαθαρίζεται ότι τα χρήματα του θύματος υπήρχαν στο σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι δεν έπεσε θύμα ληστείας. Επίσης η οικογένεια του δολοφονηθέντος έχει σχηματίσει την πεποίθηση, μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι τελικά ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας περιστασιακός χρήστης ουσιών και δεν βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, όπως είχε υποστηριχτεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την περιπετειώδη σύλληψή του στον Κολωνό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: