Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Tι ομολόγησε το κάθαρμα...

Το ματωμένο αποτύπωμα από το γυμνό πόδι του «έκαψε» τον 30χρονο Γεωργιανό δολοφόνο του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Εδώ και είκοσι ημέρες οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα ότι ο μυστικά καταζητούμενος Γεωργιανός πέρασε από εκεί, αλλά αυτό δεν ήταν απόδειξη ότι ήταν και ο δράστης.

Αμέσως λοιπόν μετά την προσαγωγή του από την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας όπου εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αξιωματικοί ήταν να του πάρουν αποτυπώματα από το πέλμα του και να το συγκρίνουν με αυτό που βρέθηκε σε απόσταση ενάμισι μέτρου μακρύτερα από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του ηθοποιού.

Μετά την επιβεβαίωση αυτή, ο David A. Murtikneli (αυτό είναι το όνομά του) αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια γιατί και πώς έσφαξε τον δημοφιλή πρωταγωνιστή. Ταυτόχρονα όμως έχτιζε και την υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει, αφού όσα ισχυρίζεται μόνο ώς ένας βαθμό μπορούν να διασταυρωθούν από τις αστυνομικές έρευνες.

Βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας, ισχυρίζεται, αναζητώντας ταξί για να πάει στο Πέραμα όπου εργαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Εκεί τον βρήκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος και του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο μάρκας Audi αυτοκίνητό του. Μπήκαν, αλλά εκεί ο ηθοποιός, τον οποίο είπε πως γνώριζε από την τηλεόραση, του πρότεινε να πάνε σπίτι του προκειμένου να διασκεδάσουν με γυναίκες. Δέχθηκε, εάν και όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που τον γνώριζε. Στη διαδρομή σταμάτησαν σε ένα περίπτερο για να αγοράσουν μπίρες, ενώ ο ηθοποιός του αγόρασε και ένα πακέτο από τα τσιγάρα που κάπνιζε.

Στο διαμέρισμα ο Σεργιανόπουλος τον έβαλε μέχρι να έρθουν οι γυναίκες να κάτσει στο χολ και άνοιξε το τάβλι για να παίξουν όσο περίμεναν. Μέσα σε αυτό έβαλε αργότερα την κοκαΐνη και έκαναν και οι δύο χρήση. Του πρότεινε στη συνέχεια να βγάλουν τα ρούχα τους, ενώ για να τον πείσει (όπως ισχυρίζεται πάντα ο ίδιος) πήρε το κινητό του και προσποιήθηκε ότι τηλεφωνούσε στον άνθρωπο που θα έστελνε τα κορίτσια.

Ενώ ήταν γυμνοί, το θύμα τού πρότεινε να κάνουν έρωτα και εκείνος αρνήθηκε. Τότε ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και απειλώντας τον με αυτό του ζήτησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Νιώθοντας ότι προσβαλλόταν ο ανδρισμός του όρμησε εναντίον του, ύστερα από σύντομη πάλη όπου κυλίστηκαν στο πάτωμα, πήρε το μαχαίρι και υπό την επήρεια των ναρκωτικών και του οινοπνεύματος από τα οκτώ συνολικά κουτάκια μπίρας που κατανάλωσαν, άρχισε να τον χτυπά. Τα πρώτα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα ήταν στον λαιμό προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα τον σκότωνε. Ακολούθως εκτός εαυτού τον χτύπησε στο στήθος και όταν το θύμα έγειρε, του έριξε και μια - δυο μαχαιριές στην πλάτη, λίγο πιο πάνω από τα νεφρά.

Μετά πήγε στο μπάνιο (όπως είπε), έπλυνε το μαχαίρι, αναστάτωσε το σπίτι για να δώσει την εντύπωση ότι έγινε ληστεία, άρπαξε δύο laptop, το κινητό του ηθοποιού και εκατό ευρώ που βρήκε στο πορτοφόλι του και επιχείρησε να φύγει. Το ένα ζευγάρι κλειδιά έσπασε και το πέταξε. Επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα με ένα σίδερο από το τζάκι. Οταν όμως είδε ότι ήταν ασφαλείας και από μέσα υπήρχε μέταλλο, άρχισε να ψάχνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, που όπως είδε είχε βάλει ο ηθοποιός μαζί με τα κλειδιά του σπιτιού.
Βγήκε και στον πρώτο κάδο σκουπιδιών τα πέταξε. Λίγες μέρες αργότερα πούλησε το κινητό και το ίδιο σκόπευε να κάνει με τα δύο laptop που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε με τα πεθερικά του, καθώς η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους ζουν στη Γεωργία.

Οι αστυνομικοί είχαν μάθει ότι ο ηθοποιός την προηγούμενη της δολοφονίας του ήταν από τη μία το πρωί ώς τις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία Βικτωρίας. Δεν βρήκαν μάρτυρες που να είδαν τον Γεωργιανό να μπαίνει στο αυτοκίνητο, όμως κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής κατέθεσαν ότι βρισκόταν στο κατάστημα απέναντι από τα Everest και επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη νύχτα (οι αξιωματικοί που αναζήτησαν και έμαθαν όλες τις κινήσεις του ηθοποιού πριν από τη μοιραία για τη ζωή του βραδιά) ήταν στην περιοχή της Κυψέλης, ενώ δύο βραδιές πριν είχε «ψαρέψει» από το Πεδίον του Αρεως δύο Αφγανούς.

Τόσο οι τελευταίοι όσο και το άτομο με το οποίο έφυγε από την Κυψέλη εντοπίσθηκαν και από τις έρευνες προέκυψε ότι δεν είχαν καμιά σχέση με τη δολοφονία. Βρέθηκε επίσης και ο Αιγύπτιος με τον οποίο έκανε ο ηθοποιός για δύο μήνες παρέα και ο οποίος ήταν εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος που προτιμούσε, αφού τον διαφήμιζε στους φίλους του λέγοντας μάλιστα ότι αυτός «ήταν ο Αραβάς» του.

Στο διαμέρισμα του Σεργιανόπουλου υπήρχαν, όπως λένε οι αστυνομικοί, πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, όμως του Γεωργιανού ήταν τα μόνα που ανήκαν σε σεσημασμένο άτομο. Τα περισσότερα ήταν από άτομα που μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε αυτό και τη συγκεκριμένη νύχτα δεν είχαν περάσει από το διαμέρισμα. Το αυτόματο σύστημα των εργαστηρίων που έχει καταχωρισμένα περίπου 2,5 εκατομμύρια αποτυπώματα δεν μπόρεσε να εντοπίσει του δράστη, αφού δεν ήταν περασμένα εκεί, καθώς δεν υπήρχε καταδίκη εις βάρος του. Είχε πιαστεί τον Ιανουάριο του 2006 για απόπειρα ληστείας και είχε φωτογραφηθεί, όμως τα στοιχεία είχαν καταχωρισθεί χειρόγραφα. Ετσι σχηματίστηκε ειδική ομάδα στα Εργαστήρια της Αστυνομίας που άρχισε να ερευνά τα αποτυπώματα ένα προς ένα. Παράλληλα, χειροκίνητα καταχωρούνται και τα αποτυπώματα όσων ζητούν πολιτικό άσυλο, αφού τα περισσότερα δεν βγαίνουν σε εγκληματίες. Στη συνέχεια, τα τελευταία στέλνονται στην Eυropol για σύγκριση και ενημέρωση των αρχείων της.

Αρχικά οι ερευνητές ξεχώρισαν εκείνα που έμοιαζαν στον τύπο των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο τασάκι του χολ και στα κουτάκια μπίρας του διαμερίσματος. Πριν από είκοσι ημέρες διαπιστώθηκε ότι το ίδιο αποτύπωμα έβγαιναν σε έναν Αφγανό που πιάστηκε πέρσι τον Ιούνιο στη Σάμο και σε έναν Γεωργιανό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο στην Κυψέλη. Ο λόγος αυτός ήταν που έπεισε τους αξιωματικούς ότι βρήκαν κάτι σημαντικό και αμέσως συγκροτήθηκαν δεκαπέντε συνεργεία από όλα τα τμήματα της Ασφάλειας, τα οποία εφοδιασμένα με τη φωτογραφία του από τη σύλληψη του 2006 τριγυρνούσαν στα στέκια όπου άνδρες αναζητούν συντροφιά.

Προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ανάφης διέκριναν ένα άτομο που έμοιαζε με αυτό της φωτογραφίας. Η γαμψή μύτη του ήταν αυτό που τον πρόδωσε. Μαζί με τον φίλο του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για εξέταση. Ο φίλος του ήταν παράνομα στη χώρα και θα απελαθεί. Εκεί μετά την πολύωρη νυχτερινή ανάκριση δεν άντεξε την κούραση και ο φονιάς αποκοιμήθηκε για λίγο έξω από γραφείο του Εισαγγελέα. Χθες στις 11.00 το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αργότερα οδηγήθηκε στον 29ο Τακτικό Ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: