Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Μέχρι σήμερα.. 7 μέρες μετά..

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει:

Προσωρινό αδιέξοδο στη δολοφονία Σεργιανόπουλου

Του Γιαννη Σουλιωτη

Σε προσωρινό αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 56χρονου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Οι καταθέσεις μαρτύρων (κυρίως ατόμων που συχνάζουν σε πιάτσες του αγοραίου έρωτα) που συνέλεξαν οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οδηγούν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα ή ακόμα και τα χαρακτηριστικά του περιστασιακού ερωτικού συντρόφου, τον οποίο υποτίθεται ότι συναντούσε τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός. «Καμία από τις καταθέσεις δεν υποδεικνύει συγκεκριμένο άτομο» τόνισε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. που προΐσταται των ερευνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κάποιες πληροφορίες έφεραν ως βασικό ύποπτο Βορειοαφρικανό που εκδίδεται στην πλατεία Βικτωρίας, σύμφωνα με κάποιες άλλες, ύποπτος είναι Ρουμάνος που επισκεπτόταν συχνά το τελευταίο διάστημα το σπίτι του άτυχου ηθοποιού. Οι άνδρες των διωκτικών αρχών, μάλιστα, δεν μοιάζουν να αισιοδοξούν για το ενδεχόμενο να προκύψουν κρίσιμα, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, στοιχεία από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Σεργιανόπουλου, ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο πριν από τη δολοφονία του. Τα δεδομένα πάντως που θα ανακύψουν από τη διαδικασία θα είναι στη διάθεση της αστυνομίας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, κανένα από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και το αυτοκίνητο του Σεργιανόπουλου δεν έχει ταυτοποιηθεί. Για το θέμα αξιωματικός της Ασφάλειας δήλωσε χθες στη «Κ» ότι «προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε τα αποτυπώματα με όσα τυχαία έχουμε συλλέξει στο παρελθόν από προσαγωγές υπόπτων». Τις επόμενες ημέρες η αντιπαραβολή πρόκειται να επεκταθεί σε αποτυπώματα αλλοδαπών που δεν είναι σεσημασμένοι και ζουν νόμιμα στη χώρα.


Στην espresso όμως :

Σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ένα μοναχικό άτομο με καρδιά μικρού παιδιού, ντυμένο συνήθως στα μαύρα, σκεπτικό και μελαγχολικό, ευγενικό με όλους, που όταν του μίλαγες χαμήλωνε το βλέμμα, περιγράφουν οι κάτοικοι της οδού Μετεώρων τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Μία εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του ηθοποιού μέσα στο διαμέρισμά του, τα δάκρυα δεν έχουν στερέψει στα πρόσωπα των κατοίκων της ήσυχης γειτονιάς του Παγκρατίου. Με παγωμένο βλέμμα παρακολουθούν από τα ΜME τις προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη. «Αν τον πιάσουνε, θα ήμαστε οι πρώτοι που θα τον γδάρουμε» λένε για τον δολοφόνο του. «Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε τίποτα» είναι οι λέξεις που επαναλαμβάνουν όταν τους ρωτάμε αν αντιλήφθηκαν το παραμικρό εκείνη την τραγική νύχτα. Αντιθέτως, μας ανοίγουν την καρδιά τους όταν τους ζητάμε να μας μιλήσουν για τον επί 16 χρόνια γείτονά τους, τον «Νίκο με τη χρυσή καρδιά, αλλά και τα πάθη που έφθασε στο σημείο να παίζει τη ζωή του σε... ρώσικη ρουλέτα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Τον άνθρωπο Νίκο Σεργιανόπουλο που πάντα βοηθούσε εκείνους που είχαν ανάγκη, όπως τον έζησαν στις καλές, αλλά και στις άσχημες στιγμές του. Τον ταλαντούχο Δραμινό ηθοποιό που είχε βυθιστεί στον εαυτό του μετά την πρόσφατη σύλληψή του με την κοκαΐνη και προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια του.


Γράμματα, λουλούδια και αφιερώσεις

Κάρτες και λουλούδια, φωτογραφίες, πρόχειρα σημειώματα, αλλά και τσιγάρα, τα οποία είναι τοποθετημένα στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Μετεώρων 14-16, συνοδεύουν τον ζεν πρεμιέ στο μεγάλο του ταξίδι. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι που καθημερινά έβλεπαν τον ηθοποιό να περπατάει στα στενά του Παγκρατίου, αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών, απλοί θαυμαστές του που δεν μπόρεσαν να πάνε στη Δράμα, περνάάνε καθημερινά για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον 56χρονο ηθοποιό.

«Γείτονες, τα λουλούδια και το κερί δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόδειξη σεβασμού και αγάπης προς τον Νίκο. Το καλό αυτό παλικάρι και για την ανάπαυση της ψυχής του ζητάει τη δικαίωση. Το να παραμείνουμε λοιπόν άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο, το να είμαστε κτήνη, πανεύκολο» γράφει η ανακοίνωση που κάποιος κόλλησε έξω από την πολυκατοικία.

«Μήπως υπάρχει τίποτα νεότερο για τον δράστη;» ρωτάνε όταν τους λέμε την ιδιότητά μας και στη συνέχεια κοντοστέκονται για να αφήσουν ένα λουλούδι.

«Κάθε ημέρα που περνάει δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε, ότι αυτό το κάθαρμα σου πήρε τη ζωή με αυτόν τον τρόπο. Οπου κι αν πάω δεν μπορώ να σταθώ, γιατί μου έχει γίνει εμμονή να τον πιάσουν και όταν τον πιάσουν να πληρώσει με τον ίδιο τρόπο και αν γίνεται ακόμα χειρότερα...» γράφει στο ιδιόχειρο σημείωμά της η Ελενα, μια θαυμάστρια -όπως δηλώνει- του ηθοποιού. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» λέει στην «Εspresso» η Βασιλική Μπαλού, γειτόνισσα του ζεν πρεμιέ, τον οποίο περιγράφει ως ιδιαίτερα ευγενικό άνθρωπο που είχε καταπέσει μετά την περιπέτειά του με την κοκαΐνη. «Εκείνο που μου είχε εξομολογηθεί είναι ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να περάσουν όλα» λέει λακωνικά.

Για άγνωστους όμως λόγους το απόγευμα της Κυριακής μία ένοικος της πολυκατοικίας έκανε γυαλιά καρφιά το χώρο στην είσοδο, με το καντηλάκι, τα λουλούδια και τις αφιερώσεις. Κι όμως χθες οι αγαπημένοι του γείτονες ξανάβαλαν άλλα!

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ - Α. ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΦΩΤ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


άλλο άρθρο της εφημερίδας αναφέρει:


Η αστυνομία έχει στα χέρια της όλα τα «στοιχεία» του δολοφόνου

Ανάμεσα στα «φιλαράκια» του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου αναζητούν οι αστυνομικοί τον σφαγέα του. Οι ερευνητές έχουν στα χέρια τους όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο φονιάς ήταν πρόσωπο που έχαιρε της εμπιστοσύνης του 56χρονου ηθοποιού και γνώριζε άριστα τους χώρους του διαμερίσματός του. Με προσεκτική ανάλυση των χώρων που κινήθηκε και αναστάτωσε αμέσως μετά το έγκλημα, εκτιμάται ότι ο δράστης έψαχνε να αφαιρέσει κάτι συγκεκριμένο. Εάν αυτό ήταν κοσμήματα, χρήματα, φωτογραφίες ή άλλα πειστήρια που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη σχέση του με τον ηθοποιό, είναι άγνωστο. Ομως καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να αναζητεί κανείς χρήματα στα ...; συρτάρια της κουζίνας, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η αναστάτωση που προκάλεσε ο δράστης στο χώρο έγινε προκειμένου να στραφούν αλλού οι έρευνες...

«Στα σημεία που έψαχνε ο δράστης είναι απίθανο να εύρισκε χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ανώτερος αξιωματικός στην «Espresso» και απλά περιορίστηκε να προσθέσει ότι ο δράστης πρέπει να είναι γνωστός του θύματος που επιχείρησε να καλύψει πρόχειρα τα ίχνη του. Αυτό εξάλλου δείχνει το ότι πέταξε το φονικό μαχαίρι μέσα σε συρτάρι της κουζίνας και απλώς το κάλυψε με πετσέτα και ύφασμα. Εκτιμάται ότι ο δράστης δεν είχε προμελετήσει το φόνο, αλλά τον έκανε μετά από έντονη ψυχαναγκαστική φόρτιση η οποία και τον οδήγησε στο παθιασμένο ξέσπασμά του.

Ανάμεσα πάντως στους υπόπτους, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ξεχώριζε ένας Αιγύπτιος γύρω στα τριάντα που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον ηθοποιό ζωντανό. Ο νεαρός Αιγύπτιος φέρεται να έχει πάει στο διαμέρισμα του γνωστού ηθοποιού τρεις-τέσσερις φορές και όπως φημολογείτο είχαν γνωριστεί τον τελευταίο καιρό κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ηλικιωμένος γείτονας του θύματος είδε τον συγκεκριμένο νεαρό να φτάνει γύρω στις 23.00 έξω από την πολυκατοικία με δίκυκλο, ενώ την ίδια περίπου ώρα, όπως ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας, άκουσε τον ηθοποιό να ανοίγει την πόρτα του, ύστερα από σύντομη στιχομυθία.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

2 σχόλια:

pinos είπε...

αυτα εχει η κοκα και το αλκολ.οταν τα σεινδιαζεις οσο καλος ανθροπος και να εισε.
το μονο σειγουρο ειναι οτι στο τελος θα σε σκοτοσουν.
θεος σχορεστον.

... είπε...

αγαπητέ μου, εγώ και εσύ και κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο δεν γνωρίζει τους λόγους που τον έφτασαν εκεί.. όπως επίσης δεν γνωρίζουμε 100% τα κίνητρα του δολοφόνου.
Ας σεβαστούμε την μνήμη του.