Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Στα χέρια των αρχών το DNA του δολοφόνου..


Τo DΝΑ του δολοφόνου του Νίκου Σεργιανόπουλου, το οποίο απομονώθηκε εργαστηριακά, βρίσκεται πλέον στη διάθεση των Αρχών Ασφαλείας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και από τα μικροσκόπια περνούν όλα τα ευρήματα που θα μπορούν να δώσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία.
Ένα σημαντικό βήμα είναι η ανίχνευση του γενετικού προφίλ του δολοφόνου με την απομόνωση του DΝΑ του. Το γενετικό του υλικό ανιχνεύθηκε από σάλιο που υπήρχε σε αποτσίγαρα και σε μπουκάλια μπίρας τα οποία βρέθηκαν στο σαλόνι του δολοφονημένου ηθοποιού.
Έγινε η σύγκριση και αποδείχθηκε ότι το γενετικό υλικό είναι του δολοφόνου. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως αναμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο όταν συλληφθεί ο δράστης της δολοφονίας.
Στο διαμέρισμα και στο αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκε πλήθος αποτυπωμάτων από ανθρώπους που επισκέπτονταν τον Σεργιανόπουλο. Ήδη έχουν συγκριθεί και αποκλειστεί τα αποτυπώματα που ανήκουν στον ίδιο και σε πρόσωπα του πολύ στενού του περιβάλλοντος. Όσα άλλα έχουν απομείνει είναι αυτά που εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάποια ανήκουν στον δράστη.
Προς το παρόν από την πρώτη σάρωση τα ενδιαφέροντα αποτυπώματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, γεγονός που κάνει τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο δράστης πιθανότατα να μην είναι σεσημασμένος για κάποιο σοβαρό αδίκημα. Η σύγκριση των αποτυπωμάτων συνεχίζεται και ο αριθμός διευρύνεται στην προσπάθεια να βρεθεί κάποια άκρη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στην εξώπορτα το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον δράστη καθώς και ένα αιματηρό αποτύπωμα ποδιού που βρέθηκε στον χώρο, το οποίο άφησε ο δράστης μετά το φονικό καθώς προσπαθούσε να βρει έξοδο διαφυγής. Ένα αχνό αποτύπωμα έχει βρεθεί και στο μαχαίρι με το οποίο ο δράστης κατάφερε τα μοιραία πλήγματα στο θύμα, το οποίο όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοποιήσιμο. Σε τουλάχιστον 20 βασικές μαρτυρικές καταθέσεις στηρίζουν επιπλέον τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Οι καταθέσεις αφορούν τις συνήθειες του Σεργιανόπουλου ενώ δίνουν περιγραφές για τους τελευταίους μήνες. Για το κρίσιμο βράδυ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν αποκαλύπτουν αν υπάρχουν πληροφορίες για τη μοιραία συνάντηση.

Η κατάθεση για έναν Αιγύπτιο

Οι μαρτυρίες, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα στέκια και τους χώρους όπου πήγαινε ο ηθοποιός αφορούν προηγούμενες ημέρες. Όπως και η κατάθεση μάρτυρα για έναν αλλοδαπό, Αιγύπτιο όπως περιγράφεται.
Απαντήσεις για τα κρίσιμα τελευταία λεπτά του ηθοποιού θα δώσουν και οι εξετάσεις της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των ημερών.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
ρεπορταζ: Λία Νεσφυγέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: