Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Τα τελευταία νέα..

Τα τελευταία νέα από την espresso και το Στέφανο Χίο.. :

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί μέσα σε ένα πέπλο απόλυτου μυστηρίου να διαλευκάνει την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ένας «άγνωστος πόλεμος» μαίνεται στο παρασκήνιο. Αιτία ένα εξώδικο με τη μορφή «κατηγορώ», που αποτελεί την τελευταία προθανάτια βούληση του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή με αποδέκτη τον σκηνοθέτη του σίριαλ «Εξαφάνιση», Στράτο Μαρκίδη. Γύρω από αυτή την ιστορία έχουν ειπωθεί πολλά. Εκείνο όμως που ακόμα δεν έχει απαντηθεί, είναι ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που ανάγκασαν τον «απογοητευμένο και απελπισμένο από την αχαριστία ηθοποιό» (οι φράσεις έχουν ειπωθεί από τον δικηγόρο του) να ζητήσει επειγόντως την Τρίτη το μεσημέρι (λίγες ώρες πριν από την απάνθρωπη σφαγή του) από τον Βασίλη Καπερνάρο να σταλεί -όπως και έγινε- εξώδικη διαμαρτυρία προς τον άνθρωπο που όλοι γνώριζαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα ήταν επιστήθιος φίλος του, ο οποίος μάλιστα κατά καιρούς τού έδινε και τη μερσεντές του για να κυκλοφορεί (αυτοκίνητο το οποίο και οδηγούσε ο ζεν πρεμιέ πριν από έξι μήνες, όταν είχε συλληφθεί στον Κολωνό με κόκα).

Στο περιεχόμενο του εξώδικου, σύμφωνα με πληροφορίες, γινόταν λόγος για σειρά παραλείψεων του τηλεοπτικού παραγωγού όσον αφορά το πρόσωπο του εκλιπόντος ηθοποιού. Οι παραλείψεις αυτές υποβίβαζαν, κατά τους ισχυρισμούς του, την πρωταγωνιστική του παρουσία, τον υποτιμούσαν ως επαγγελματία και τον ανάγκαζαν «να ζητήσει την καταγγελία της συμβάσεώς του από το σίριαλ». Με λίγα λόγια, κατά τον δικηγόρο του, ο Σεργιανόπουλος για συγκεκριμένους λόγους ζητούσε να αποχωρήσει από την επιτυχημένη σειρά επειδή ο σκηνοθέτης τού είχε αθετήσει κεφαλαιώδεις όρους της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Βασίλης Καπερνάρος γίνεται ακόμα πιο σκληρός και κάνει λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία» προς το πρόσωπο του ηθοποιού από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής του κ. Μαρκίδη, ενώ από την πρώτη στιγμή ο ποινικολόγος είχε πει στην «Εspresso» ότι «ο Σεργιανόπουλος ήταν ένας έντιμος άνθρωπος, ήταν πάνω από χρήματα και πάνω από τέτοιες διαδικασίες και οι απαιτήσεις του αφορούσαν άλλα πράγματα».

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης, αλλά και ο διευθυντής παραγωγής του σίριαλ διατείνονται ότι ουσιαστικά προβλήματα συνεργασίας δεν υπήρχαν με τον εκλιπόντα ηθοποιό, επανειλημμένα είχαν προσφερθεί να του δώσουν χρήματα που αφορούσαν τις συμμετοχές του στα επεισόδια και ότι απορούν για την έκταση που έχει πάρει ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται. Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι τα χρήματα που οφείλονται στον άτυχο πρωταγωνιστή θα τα δώσουν εντός των ημερών στην οικογένειά του. Πάντως, προβληματισμό και μεγαλύτερο μυστήριο δημιουργεί μια φράση του Στράτου Μαρκίδη: «Αυτό το εξώδικο ήταν σαν να μην το είχε στείλει ο Νίκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: