Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις..


Πυκνώνουν το μυστήριο της ήδη πολύ σκοτεινής ιστορίας της ειδεχθούς δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου και βάζουν φωτιά στη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία χθες το απόγευμα διαβιβάστηκαν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Το πόρισμα σε συγκεκριμένα σημεία του, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, σχολιάζεται ως βιοχημική ανάλυση που εμπεριέχει «αναμενόμενα αποτελέσματα», ουσιαστικά όμως αποκαθιστά τη μνήμη του αδικοχαμένου ηθοποιού για όλα όσα είχαν ειπωθεί «περί εκτεταμένης και συνεχούς χρήσης κοκαΐνης», αφού τα ευρήματα καταδεικνύουν μάλλον «περιστασιακή χρήση».


Επίσης, από τις εξετάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Espresso», διαπιστώνεται χρήση δύο ναρκωτικών ουσιών πριν από το φόνο: κοκαΐνη και χασίς, όχι όμως σε ταυτόχρονη χρήση, αλλά χρήση μάλλον σε διαφορετική χρονική περίοδο. Προκύπτουν όμως διαφοροποιημένα συμπεράσματα για τον καταστρεπτικό εθισμό και την απόλυτη κατρακύλα του 56χρονου ζεν πρεμιέ στα ναρκωτικά, όπως είχε υποστηριχτεί ακόμα και από δικούς του ανθρώπους.

Από την εξέταση του ρινικού διαφράγματος δεν φαίνεται να υπάρχει «κάψιμο» το οποίο παρατηρείται σε χρόνιους χρήστες κοκαΐνης, εκτός και αν είχε μεσολαβήσει διορθωτική επέμβαση, κάτι που θα διαπιστωνόταν από τη μικροσκοπική παρατήρηση. Ενα εξαιρετικά σημαντικό συμπέρασμα για τις έρευνες της αστυνομίας είναι η πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στο αίμα του εκλιπόντος, εύρημα που αν επιβεβαιωθεί φαίνεται να καταρρίπτει το αρχικό επιχείρημα ότι τα περισσότερα από επτά κουτάκια μπίρα τα οποία είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα του Παγκρατίου καταναλώθηκαν μόνο από τον Νίκο Σεργιανόπουλο και τον καταζητούμενο φίλο του.

Μια εκτίμηση που φαίνεται να προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι τελικά στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων πριν από το άγριο φονικό βρέθηκαν και άλλοι ή άλλος άνθρωπος που δεν έχει πει την αλήθεια στην αστυνομία. Τα ζωτικά όργανα του σώματος, δηλαδή οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και τα σπλάχνα, κατά τις ίδιες πηγές, δεν είχαν πειραχτεί και βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα, το συκώτι δεν έδειχνε να παρουσιάζει ίχνη επισκλήρυνσης. Το σώμα δεν παρουσίαζε σημεία εγκατάλειψης, όπως συμβαίνει σε χρόνιους χρήστες ναρκωτικών, και είχε καταπληκτική θρέψη (ήταν πολύ γυμνασμένο και καθαρό). Τέλος, δεν διαπιστώνεται καμίας μορφής ανοσοποιητική ανεπάρκεια, κάτι που επίσης διαδόθηκε υπό μορφή ρυπαρής φημολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: