Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Μνημόσυνο για τον Νίκο


«Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς; Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς;» Με αυτούς τους λίγους στίχους από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη αποφάσισαν οι funs του Νίκου Σεργιανόπουλου στο Facebook να αποχαιρετήσουν τον αδικοχαμένο ηθοποιό σε μια μεγάλη συγκέντρωση-μνημόσυνο που ετοιμάζουν για το Σάββατο 21 Ιουνίου. Η συνάντηση θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας, επί της οδού Μετεώρων 14-16 στο Παγκράτι, όπου διέμενε για 16 ολόκληρα χρόνια ο ηθοποιός. Καθημερινά στον ίδιο χώρο από τις 4 Ιουνίου, μέρα θανάτου του Νίκου Σεργιανόπουλου, εκατοντάδες θαυμαστές και θαυμάστριες αφήνουν στο πλατύσκαλο της πολυκατοικίας λουλούδια και σημειώματα για τον αποτρόπαιο χαμό του ηθοποιού.

Σύμφωνα μάλιστα και με την πρόσκληση που έχουν αναρτήσει στο Facebook, οι θαυμαστές του Νίκου Σεργιανόπουλου καλούν όλους όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν εκείνη την ημέρα στο Παγκράτι, για να πουν ένα ακόμα αντίο στον αγαπημένο καθηγητή Μαρκορά. Μάλιστα, έχει αναρτηθεί και χάρτης με πλήρη στοιχεία για εύκολη πρόσβαση στο σημείο.

Οπως αναφέραμε, έξω από την πολυκατοικία που είναι και το σημείο συγκέντρωσης θα διαβαστούν αποσπάσματα από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη που είχε απαγγείλει και ο ίδιος ο Νίκος Σεργιανόπουλος στο ρόλο του στους «Δυο ξένους». Επίσης θα μοιραστούν φωτογραφίες καθώς και μεγάλες αφίσες του ηθοποιού από διάφορες στιγμές της καριέρας του. Σύμφωνα πάντα με την πρόσκληση, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα τραγουδήσουν μαζί ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Σεργιανόπουλου το «Ολες του κόσμου οι Κυριακές» της Χαρούλας Αλεξίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κρατούν μαζί τους κεριά, λουλούδια, σημειώματα και ό,τι άλλο επιθυμούν, για να αποτίσουν με τον τρόπο τους φόρο τιμής στον άγρια δολοφονημένο με 21 μαχαιριές ηθοποιό. Μέχρι στιγμής στην πρόσκληση έχουν απαντήσει θετικά τουλάχιστον 400 άτομα, τα οποία αφήνουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης μέσα στην ιστοσελίδα, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το Σάββατο ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: