Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Το κινητό μπορεί να «δείξει» το στίγμα του δολοφόνου

Tα Νεα σήμερα αναφέρουν:

ΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ με τα οποία επικοινώνησε και τις περιοχές στις οποίες κινήθηκε τις τελευταίες ώρες της ζωής του ο Νίκος Σεργιανόπουλος θα υποδείξει στην Αστυνομία η αναφορά μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του ηθοποιού.
Για την Αστυνομία έχει δευτερεύουσα σημασία με ποιους ήταν οι τελευταίες του τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθώς εκτιμούν ότι ανάμεσά τους δεν περιλαμβάνεται ο δολοφόνος του. Σημαντικότερο στοιχείο που αναμένουν από την αναφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είναι το στίγμα του τηλεφώνου του, δηλαδή από ποιες περιοχές έκανε ή δέχθηκε τηλεφωνήματα και αυτό θα φανεί από τις κεραίες που αναμετέδωσαν το σήμα στα τηλεφωνήματα. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις περιοχές στις οποίες βρέθηκε το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιουνίου. Με τον τρόπο αυτό η ακτίνα των ερευνών θα περιοριστεί σημαντικά και θα είναι ευκολότερη η εποπτεία συγκεκριμένων περιοχών και η αναζήτηση πιθανών νέων μαρτυριών που ενδεχομένως να οδηγήσουν πιο κοντά στον δράστη.
Οι μαρτυρίες για τις κινήσεις του Νίκου Σεργιανόπουλου είναι μεν πολλές και δείχνουν ότι επισκεπτόταν πολύ συχνά συγκεκριμένους χώρους, όμως δεν αφορούν το τελευταίο βράδυ της ζωής του ηθοποιού.

«Δεμένος» ο δράστης

Η Αστυνομία «επιτηρεί» διακριτικά τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα στέκια με στόχο να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες, ώστε σε επόμενη φάση να προχωρήσει σε επιλεκτικές προσαγωγές. Βασικό στοιχείο στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας είναι δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στην πόρτα του διαμερίσματος του θύματος, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον δολοφόνο. Η σύγκριση των αποτυπωμάτων όσων θα προσαχθούν θα γίνει κατ΄ αρχάς με αυτό το αποτύπωμα και βεβαίως θα ακολουθήσει τεστ DΝΑ: ένα αποτύπωμα από μόνο του, ακόμη κι αν ταυτιστεί, δεν οδηγεί υποχρεωτικά στον δολοφόνο, αφού κάποιος θα μπορούσε να έχει επισκεφθεί σε ανύποπτο χρόνο το διαμέρισμα του άτυχου ηθοποιού. Όμως το αποτύπωμα σε συνδυασμό με το DΝΑ αποτελούν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία. Το σημαντικό για την Αστυνομία, πάντως, σύμφωνα με αξιωματικό, είναι ότι «συνεχίζεται η ροή πληροφοριών, ορισμένες εκ των οποίων είναι αξιοποιήσιμες για την πρόοδο της έρευνας»

Δυστυχώς οι πληροφορίες κάθε μέρα λιγοστεύουν.. όχι οτι αυτό είναι απαραίτητα κακό μιας και θέλω να πιστεύω οτι η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει εντατικά .. Είμαστε σε αναμονή λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: