Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ο κ. Προβατάς μιλάει για τον Νίκο στην espresso


O κύριος Σωκράτης Προβατάς μιλάει για τον Νίκο Σεργιανόπουλο στην εφημερίδα espresso και την Σάσα Σταμάτη.. τα όσα αναφέρει πραγματικά είναι συγκινητικά :

Ηταν ένας από τους καλύτερους φίλους του. Παλαιότερα ήταν και δικηγόρος του. Ο νομικός Σωκράτης Προβατάς γνώριζε όσο ελάχιστοι τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Λύνοντας τη σιωπή του ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος μάς μιλάει για την απομόνωση που βίωνε ο αδικοχαμένος ζεν πρεμιέ μετά τη σύλληψή του για κατοχή ναρκωτικών, χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στο γρίφο για τη φρικτή δολοφονία του. «Τον Νίκο Σεργιανόπουλο τον γνώρισα όταν άρχισε να κάνει παρέα με τον Αλέξανδρο Ρήγα. Ο Ρήγας μού τον σύστησε και από εκείνη τη μέρα δέθηκα μαζί του γιατί ήταν ένας άγγελος! Ιδιαίτερα ευγενής, διακριτικός, εξυπηρετικός, ποτέ δεν έλεγε κακό για κανέναν» μας λέει και προσθέτει: «Σε πολλές περιπτώσεις τον εκπροσώπησα και νομικά. Την ημέρα που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών μιλήσαμε πάνω από επτά φορές στο τηλέφωνο».

- Σε τι ψυχολογική κατάσταση βρισκόταν;
Μετά απ’ αυτό το γεγονός κλείστηκε πολύ στον εαυτό του. Εκανα προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του, μετά το συμβάν με τα ναρκωτικά όμως είχε μπει σε πλήρη απομόνωση.

- Τι πιστεύετε ότι μπορεί να συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας;
Απ' όπου και αν το πιάσω το νήμα -που το έχω πιάσει απ' όλες τις άκρες- δεν καταλήγω πουθενά. Εχω σκεφτεί εκατό συνδυασμούς, δεν υπάρχει όμως κατάληξη.

- Τον τελευταίο καιρό με ποιους έκανε παρέα;
Μετά τη σύλληψή του είχε απομονωθεί πλήρως. Τον γέμιζαν ωστόσο τα γυρίσματα. Επαιρνε οξυγόνο από τα γυρίσματα και μετά απομονωνόταν. Γνώριζα όμως τα προβλήματά του. Μάλιστα, του είχα τονίσει: «Είσαι στην κόψη του ξυραφιού. Ή θα αποφυλακιστείς ή θα προφυλακιστείς». Και εκείνος μου απάντησε: «Μαλ***ες λες, δεν είναι δυνατόν». Δεν ήξερε πού βάδιζε.

- Σας είχε μιλήσει για τις εξαρτήσεις του;
Ολα αυτά τα έζησα... Ιδιαίτερα την εξάρτησή του από το αλκοόλ τη ζούσα σε καθημερινή βάση. Ενα φίλο, όμως, τον αγαπάς όπως είναι. Αν ήταν 17χρονος, θα τον είχα βοηθήσει να ξεφύγει απ’ όλα. Οταν όμως ο άλλος είναι 50 χρόνων, δεν έχει νόημα να του δώσεις συμβουλές. Δεν θα πιάσουν τόπο. Για παράδειγμα, του λέγαμε «κόψε το ποτό» και μας απαντούσε «θα έρθει η ώρα που θα τα κανονίσω εγώ με τον εαυτό μου». Και μια μέρα το έκοψε! Μετά όμως έπεσε ξανά στην παγίδα. Ο λόγος ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός βίωνε πολύ έντονα το συναίσθημα της μοναξιάς. Είναι τραγικός οδηγός η μοναξιά...

- Πώς πιστεύετε ότι διαχειρίστηκαν την υπόθεση τα μέσα ενημέρωσης;
Επαθα σοκ όταν είδα ότι δέκα ηλίθιοι αμαύρωσαν τη μνήμη του! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι η κοινή γνώμη τούς γύρισε την πλάτη και συνέχισε να αγαπάει τον Σεργιανόπουλο. Οταν κουβαλούσα το φέρετρό του, δεν μπορείς να καταλάβεις τι γινόταν. Και σας ρωτώ: Οταν πεθάνουν οι συκοφάντες του, θα έχουν το ένα χιλιοστό του χιλιοστού της αγάπης που απολάμβανε ο Νίκος;


Δεν υπάρχουν σχόλια: